freya

freya maRkus

Woont hier en daar 
Komt uit Ryptsjerk, Friesland

Over mij

Na mijn middelbare school heb ik ervoor gekozen het studeren af te zeggen en voor het onbekende te gaan. Een weg van zelf-ontdekking. Zo heb ik een jaar met de natuur in Zweden geleefd, een jaar hier en daar allerlei lifestyles geprobeerd en een jaar in Australië rondgereisd en bewandeld. Een bewuste keuze om stap voor stap te leven, ervaringen aangaan en daaruit halen wat ik niet in mijn leven zou willen missen. Het heeft me veel duidelijkheid gegeven in wat voor mij bezinning geeft, wat mijn motivaties en dromen zijn.

Ondertussen ben ik tot de conclusie gekomen dat het buitenleven en connectie voor mij essentiële onderdelen zijn van mijn lifestyle. Het leven is een speeltuin! Buitensport, simpel leven en gezond in de natuur. Een constante van de afgelopen 5 jaar is wel het buitenwerk in bijvoorbeeld klimmen, wandelen, kanoën en skiën. Mijn droom op dit moment is om meer diepgang te bereiken met trektochten, al is het wandelen, fietsen, kajakken of met trekdieren.

 

Als je me vraagt, “hey, wat zijn je plannen”, kan je altijd een goeie, oude ik-weet-het-niet verwachten. Wel vermoed ik dat bij Forward to the Basics zal helpen in organiseren van wandeltochten, Nature Connection activiteiten en Wildcraft. Dat houdt in: met de natuur meewerken, je behoeftes en grenzen aanvoelen en verbinding met anderen. Lekker simpel leven, alle drukte weg, planten plukken en werken met je handen en je lijf (kunst, koken, handwerken, schrijven, bouwen, brouwen en bewegen).