Avonturenreeks

Outdoor met de klas!

Deze activiteit is voor echte avonturiers! En eigenlijk schuilt in iedereen wel een avonturier omdat we in de oertijd vuur moesten maken, schuilplaatsen moesten bouwen en veel buiten te vinden waren. Tijdens deze reeks (4 x een uur) gaan we daar ook mee aan de slag. Wees creatief en creëer handige dingen uit de natuur, ervaar hoe het is om zelf vuur te maken en beleef vooral een leuke tijd in de buitenlucht!

 

Aanbevolen voor scholen, als klassenuitje of na schoolse activiteit.

Prijs en locatie: op aanvraag en in overleg

1. vuur maken

Alle leerlingen leren een vuur te starten met wat berkenschors en een firesteel. Een firesteel is een magnesium staaf, als je daar met een scherp voorwerp bij langs schraapt ontstaat er een warme fonk. Als je kijkt naar de oertijd en naar overleven in de natuur, is vuur kunnen maken één van de essentiële vaardigheden die je nodig hebt. Vandaar dat het zelf een vuurtje kunnen starten zo’n goed gevoel geeft.

2. shelter bouwen

Naast vuur maken wil je ook droog kunnen zitten en beschermd kunnen slapen. Daarom gaan we stevige shelters bouwen. De leerlingen leren wat een handige manier is om shelters te bouwen en waar je op moet letten. Dit doen we in teams, want als de shelters af zijn is het zaak om de vlag te gaan veroveren bij de tegenpartij.

3. Kampleven

Nadat we geleerd hebben hoe we vuur kunnen maken en een schuilplaats kunnen bouwen is het tijd om de kennis toe te passen voor het kampleven. Tijdens deze activiteit wordt er vuur gemaakt, een shelter gemaakt, water gefilterd en gekookt boven vuur. Zo ervaren de leerlingen hoe het is om op een base-camp te bivakkeren.

4. kompaslopen

De weg vinden is ook niet een onbelangrijk onderdeel van het buitenleven. De leerlingen worden opgedeeld in groepen. Eén groep gaat schatzoeken met het kompas, groep twee gaat een spel doen met bomen en de laatste groep gaat iets bouwen. Iedere groep komt een keer aan de beurt en alle schatten die gevonden worden, vormen later weer een gezamenlijke schat.

Andere activiteiten

Firestarter

Firestarter Workshop Zelf vuur maken en samen rond het vuur zitten, boost het zelfvertrouwen en versterkt de team-spirit vanuit een diepe oerkracht. Je leert je

meer informatie