nl Nederlands

Wilde Wateren en Slapen aan het Meer

Dromen in ons hoofd, ideeën overvloedig. Yes tijd voor actie! Twee weken terug hebben Steven en ik (Freya) voor het eerst een SUP tocht getest met overnachting erbij. Al een tijdje liepen we met het idee en de droom door Friesland heen te trekken, en wel met een SUP. Beide houden we van avontuur en bewegen in de buitenlucht, nu leek dit wel een perfect moment het te gaan testen. Want hoe gaat dat eigenlijk? Met je tent en slaapzakje op zo’n plank staan? Hoeveel wind is te veel en hoe ver kunnen we gaan? Allemaal vragen die we tijdens onze proefrit wilden testen.

Enthousiasme geeft energie. Dat was vooral in het begin wel te merken. Het was eventjes wennen aan het board met al onze bagage erop, maar al gauw stonden we te peddelen. Maar toen het meer… Ja daar waren wel golven te vinden! De harde wind en hoge golven maakten het moeilijk van richting te veranderen. Wel even spannend, met al je slaapspul en water dat constant over het board heen vliegt. We konden onze balans goed houden en ook al was het spannend, het ging ons beter af dan verwacht. We besloten een alternatieve route te nemen, van het meer af, de slootjes in. Dat beviel zeker goed. 

Voordat we het wisten...

…waren we al bij de eerste overnachtingsplek. Dit lag aan het meer, waar de wind nog steeds zijn ding deed. Daarom besloten we hier te blijven (en omdat het natuurlijk een heerlijk en rustig plekje was!). Tijd om het kamp op te zetten, te eten en een beetje te verkennen. Zo vonden we een boel watermunt, perfect voor een warm kopje thee. 

De volgende dag, zo rond 6 uur waren we weer vertrokken. We wilden de wind voorblijven, aangezien die later op de dag vol in ons gezicht zou blazen. Ontzettend speciaal het meer voor jezelf te hebben! Geen wind, geen mensen, geen boten. Alleen de vogels waren met ons wakker geworden en zorgden voor een heerlijke muziek. Zodra we het open water voorbij waren, was het tijd voor ontbijt bij de sluis. Daarna, nog steeds met de wind in het achterhoofd, zijn we gauw weer verder gegaan. Het laatste stuk beloofde zwaar te worden en dat was het ook. Maar wat een plezier en voldoening! Makkelijk is het niet altijd, comfortabel ook niet per sé, maar dat is juist de schoonheid. Buiten het comfort van het alledaags leven, dat is waar wij vaak erg speciale herinneringen maken. Je voelt er plezier, spierpijn, frustratie, vrede en nog veel meer. Juist die dingen voelen maakt het dat we ons levend voelen, dat we voelen dat we iets hebben gedaan, waarvan we eerst niet wisten of we dat wel konden.

 

We kunnen niet wachten een nieuwe route te testen en die met jullie te delen!

2 reacties

 1. Hoi!

  Wat ontzettend leuk zeg, een subtrektocht! Ik zou graag meer informatie over de mogelijkheden krijgen, zijn jullie ook telefonische te bereiken?

  Hartelijke groet,
  Jesseka Batteau

  1. Hoi Jesseka,

   Sorry dat we niet hebben gereageerd, door een probleempje met onze website hebben wij het bericht nooit gelezen.
   Wij zijn ook telefonisch te bereiken.

   Als je ons een mailtje stuurt dan kunnen we gemakkelijk telefonisch contact opnemen en kijken wat we voor je kunnen betekenen. Wellicht voor volgend jaar of misschien een herfst-sup 😉

   Groeten,
   Steven Bootsma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik vaan cookies om de ervaring te verbeteren.